Op zaterdag 3 november is het dan eindelijk zo ver: duizenden fans zullen zich opnieuw verenigen in het tot ‘The Radical Dome’ omgedoopte Breepark in Breda om tot in de late uurtjes los te gaan op onder andere tracks van Radical Redemption’s splinternieuwe album ‘Command & Conquer’. De Radical Redemption events zijn niet compleet zonder spectaculaire entrees, een dedicated crowd en veel, heel veel, nieuwe tracks. Tijdens de voorgaande drie edities hebben we al heel wat bijzondere momenten mee gemaakt en ook deze editie belooft weer een te worden om later tegen je kleinkinderen over te kunnen vertellen. Wat kun je allemaal verwachten tijdens Radical Redemption – Command & Conquer?

Openingsshow 4.0

Een simpele opkomst is niet weggelegd voor Mister Brutal himself. We kunnen inmiddels wel concluderen dat Joey het graag groots aanpakt en zichzelf ieder jaar weer overtreft. Zo was er in 2015 tijdens het allereerste Radical Redemption event ‘The One Man Army’ het vallende gordijn dat, na het opbouwen van spanning onder begeleiding van filmische muziek, de complete stage onthulde.

radical redemption 2015 show curtain

radical redemption 2015 show curtain drop

In 2016, tijdens ‘Militant Mayhem’, deed hij er nog een schepje bovenop en landde hij vanaf het plafond van de Heineken Music Hall op het podium. Bij de landing klapte hij ‘Protest of Indignation’ er op en iedereen ging volledig uit zijn dak. De toon voor de rest van de avond was direct gezet.

radical redemption 2016 show roofdrop

En ook tijdens de laatste editie in 2017, ‘The Road to Redemption’, wist hij zich weer te onderscheiden en een stapje verder te gaan: onder begeleiding van een gigantisch orkest dat het anthem speelt, stijgt Radical Redemption op vanaf de grond. Een kippenvel moment! Herleef dit nog eens in de video hieronder:

Kan dit tijdens ‘Command & Conquer’ nog overtroffen worden? Zeker weten! Check de onderstaande video waarin Radical een sneak peek geeft van wat je kunt verwachten tijdens de openingsshow van dit jaar:

The Wanted Man

Ook de sfeer die er tijdens de Radical events in en rondom de zaal hangt is in één woord BRUTAL. Uiteraard is dit grotendeels te danken aan het feit dat de fans mega trouw en dedicated zijn. Van voor tot achter in de zaal: overal stuit je op Radical soldiers met T-shirts, vlaggen, petten en zelfs tattoo’s zijn ruimschoots aanwezig. En alsof dit nog niet genoeg is zijn sommige bezoekers zelfs creatief bezig gegaan met het creëren van hun eigen Radical Redemption merchandise of Live pak. Now this is what we call dedication! Het is dan ook niet zo gek dat er bij iedere track keihard wordt meegeschreeuwd.

radical redemption merchandise

The Radical Dome

De eerste twee edities, ‘The One Man Army’ en ‘Militant Mayhem’, vonden plaats in de welbekende Heineken Music Hall. Beide edities waren binnen no-time uitverkocht en een nieuwe, grotere locatie kon dan ook niet uitblijven. Deze kwam er in de vorm van ‘The Radical Dome’, een nieuwe evenementen locatie in Breda. De locatie biedt ruimte voor meer dan twee keer zoveel fans. En hoe groot deze nieuwe locatie ook is, ook de editie van 2017 was weer volledig uitverkocht. Dit geeft aan hoe toegewijd de fanbase van Radical Redemption is en dat je deze events zeker niet kunt missen in je agenda.

Nieuwe tracks IN YOUR FACE!

Tot nu toe konden de fans iedere editie van het Radical Redemption event een nieuw album verwachten en ook dit jaar is dat het geval. Het gloednieuwe Radical Redemption album ‘Command & Conquer’, gelijknamig naar het event, wordt gereleased op 3 november en de showcase vindt plaats op het event. Daarnaast is de drukke festival zomer natuurlijk net achter de rug, en zijn de artiesten weer de studio in gedoken. Benieuwd naar de nieuwste en dikste raw tracks? Dan kun je Command & Conquer zeker niet missen!

Tickets

Volledig in de stemming gekomen maar nog geen ticket? De laatste tickets zijn nu beschikbaar via de Command & Conquer website!